Allgood - ett steg i taget

Agenda 2030


Sedan några år tillbaka har vi intresserat oss för det som ofta kallas för hållbarhet, men som kanske blivit ett lite urvattnat begrepp. Vad menar vi med hållbarhet – egentligen?


Agenda 2030 ramar in frågorna på ett mycket pedagogiskt sätt som motiverar till att lära mer. Som en del i detta lärande var Ulrika med och startade ”A Sustainable Start” – en frukostseminarieserie som började med att varannan måndag gå igenom ett av de 17 globala målen i taget. Denna seminarieserie samlade likasinnade som tillsammans ville lära mer och som också tillsammans diskuterade vad som krävs för att använda planetens resurser hållbart.


Vi initierar och samverkar gärna till fler liknande serier.


Inner Development Goals

På distans har vi också följt den nya rörelse som växer fram kring Inner Development Goals som de menar är förutsättningarna för att vi ska kunna uppnå Agenda 2030 och leva på ett bättre sätt tillsammans. Läs mer på https://www.innerdevelopmentgoals.org/


Uppdelningen i 5 delar och 23 egenskaper ger komplexiteten struktur och tydlighet. Att fortsätta utforska detta tillsammans med många fler kommer att ge ringar på vattnet och utveckla oss alla till att ha bättre förutsättningar för framtiden.För att läsa mer om de 23 egenskaperna så klickar du här: https://www.innerdevelopmentgoals.org/framework


Hållbarhetsresa

Vi genomför gärna skräddarsydda och anpassade hållbarhetsresor där vi hjälper er att skapa engagemang av det hållbarhetsarbete som ni vill implementera i hela er organisation. Vi använder grunden i Agenda 2030 och spänner bågen så långt och mycket som ni har möjlighet, mod och vilja till. Detta brukar bli en lärorik kulturresa där ni med oss som facilitatorer bygger vidare på er hållbarhetskultur. Våra diskussionsdukar som är stora: 2x 2 meter ger utrymme och plats för grupper att få syn på värderingar som landar i prioriteringar.


Då vi genomförde en annorlunda hållbarhetsresa med RWE sammanfattades insikterna i detta ordmoln.VD skriver sedan detta fina tackmail:


Hej Ulrika,


Stort tack för att du tagit oss igenom den här delen av vår resa under så speciella omständigheter. Gårdagen blev fantastiskt bra, precis lika bra som alla de andra tillfällena. Vilken flexibilitet och initiativförmåga ni uppvisat. Skicka gärna den fina utvärderingen också så blir det extra poäng.


Återigen – mycket stort tack för ert engagemang. Jag hoppas ni får en fantastisk sommar.


Med vänlig hälsning


Roland


Roland Flaig

Director Operations Europé

RWE Renewables Sweden ABOm du blir nyfiken på en hållbarhetsresa för din organisation så läs mer i denna PDF som ger exempel och ett ramförslag på hur det skulle kunna gå till. Hör av dig så diskuterar vi hur er situation ser ut så att vi kan inspirera och utmana er på bästa sätt så att ni får liv och engagemang i ert fortsatta hållbarhetsarbete.


Ladda ner vårt ramförslag: